Knapriga Jordnötskakor

 
Någonting som det tyvärr bakas alltför lite med i min mening är jordnötter. Vilket egentligen är ganska märkligt eftersom var och varannan person verkar älska just jordnötter och framförallt jordnötssmör. Dessa kakor är knapriga och fulla med jordnötssmak från både jordnötssmör och grovhackade jordnötter. Jag använder både salt jordnötssmör och saltade rostade jordnötter då jag tycker att det salta passar så bra för att bryta av mot det söta i kakorna. Men det är självklart helt upp till ens egna smaklökar. Oavsett är dessa kakor underbart goda för den som gillar (eller som i mitt fall är fullständigt galen i) jordnötter.
 
 
 
JORDNÖTSKAKOR ca 30 st
 
100 g rumsvarmt smör
1 dl saltat jordnötssmör
2 dl brunt farinströsocker
2 ägg
ca 4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 1/2 - 2 dl grovt hackade rostade och saltade jorndötter
 
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop smör, jordnötssmör och farinsocker till en något fluffig smet. Tillsätt äggen och vispa till en jämn smet. Blanda vetemjöl och bakpulver separat och tillsätt det till smörsmeten. Vänd ihop till en jämn deg och tillsätt jornötterna. Degen ska vara fast och gå att rulla utan att den kladdar. Tillsätt ev. mer mjöl och degen är för kladdig. Rulla smeten till bollar och lägg med ca 5 cm mellanrum på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda ca 10 minuter tills kakorna har börjat ta färg. Låt svalna.

Kommentera här: