Pistage, cocos & tranbärsgranola

 
Något av det godaste jag vet är att göra en stor skål med olika hackade frukter frukter och bär blandat med syrlig kvarg eller yoghurt toppat med en massa hemgjord söt, knaprig granola. Den här granolan är både godare och nyttigare än många av de sötsliskiga sorterna man kan köpa i affären. Stora knapriga bitar av söt havregranola blandat med salta pistagenötter, krispiga kokosflakes och sötsyrliga tranbär. Mums!
 
 
Pistage, cocos och tranbärsgranola
5 dl havregryn
1 dl pistagenötter
1 dl kokosflakes
1 dl torkade tranbär
1 mogen banan
1/2 dl kokosolja
1-3 msk honung/agavesirap
ca 1 dl vatten
 
Sätt ugnen på 150 grader. Mosa bananen, smält cocosoljan och blanda samman dem med honungen/agavesirapen och vattnen. Blanda detta med havregrynen till en kladdig massa. Tillsätt ev. lite mer vatten så att allt binder samman. Tryck ut massan i en form i en sammanhängande kaka. Ställ in i ugnen och grädda i 10 minuter. Dela därefter upp kakan i lagom stora bitar och grädda ytterligare 20-30 minuter. Rör runt med jämna mellanrum så att granolan gräddas jämnt. Granolan är klar när den är gyllenbrun och knaprig. Låt svalna och förvara i burk.
 
 

Kommentera här: