Sega nutellakakor

 
De här kakorna skiljer sig lite från de flesta när man tittar på receptet eftersom de inte innehåller något mjöl. Låt dock inte detta avskräcka er. Dessa kakor är underbart sega med en fyllig smak av choklad och nutella. Jag har bakat en ansenlig mängd av dessa kakor då de är de kakor som jag tror har fått mest beröm för. Iallafall av dem som gillar nutella ;)
 
 
SEGA NUTELLAKAKOR
70 g äggvita (2-3 äggvitor)
2 dl florsocker
1 dl kakao
1 krm salt
1 dl rumsvarm nutella
 
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggvitorna till ett fast skum och tillsätt florsockret. Fortsätt vispa till en fast och blank maräng. Bunken ska gå att vända upp och ner utan att marängen åker ut. Vänd ner kakao och salt och blanda till en jämn smet. Vänd därefter ner nutellan och blanda återigen till en jämn smet. Marängen kommer att sjunka ihop så bli inte orolig. Klicka ut smeten med ganska stort mellanrum på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugenen i 10-12 minuter. Låt svalna på plåten.
 
 

Kommentera här: